Des del servei de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà s'està treballant per produir diferents vídeos de la comarca destinats a la promoció d'activitats, recursos i espais de referència al Berguedà. Un dels primers en veure la llum ha estat el vídeo promocional del parapent al Berguedà.

El 2014 es va llançar el concurs de vídeos «El Berguedà la meva pel·lícula», amb la voluntat de generar diferents vídeos genèrics sobre el Berguedà i, paral·lelament també es va contractar un professional per elaborar un vídeo de la comarca. Aquests vídeos volien ser una base de recursos audiovisuals de promoció. Posteriorment es va crear un vídeo sobre les colònies industrials que es va publicar al 2016.

Actualment es continua treballant per l'elaboració de diferents vídeos promocionals específics de diferents espais i elements destacats de la comarca com l'entorn de la Baells i el pèsol negre, que pròximament es publicaran.

Amb aquest vídeo es pretén donar un impuls a aquesta activitat per tal d'incrementar-ne el nombre de participants. Aquesta acció promocional també inclou una campanya publicitària en una revista francesa i una d'espanyola especialitzades en parapent, així com també un reportatge en cadascun d'aquests mitjans.

La seva realització ha estat possible gràcies a la implicació de les empreses que es dediquen al parapent a la comarca, als pilots i als clubs esportius.