L'Ajuntament de Gironella ha aprovat la creació de la Ruta de les Fonts. L'alcalde, David Font, ha informat que, a partir d'aquest octubre, es crearà un itinerari circular d'uns 9 quilòmetres que «permetrà descobrir més d'una dotzena de fonts recuperades i rehabilitades de Gironella». Per fer-ho, el consistori durà a terme tasques de desbrossament de camins, posar cartells indicatius, «i reconstruint fonts i zones properes». El cost serà d'uns 30.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n'aporta 13.000.

En el darrer ple municipal, celebrat dilluns, també es va aprovar la modificació de crèdits de l'any 2018 per crear la Ruta de les Fonts.

D'altra banda, també es va donar llum verda a la modificació puntual del pla urbanístic, l'elecció de la jutgessa de pau substituta i la moció contra la persecució ideològica dels polítics independentistes. La moció manifesta el suport de l'Ajuntament gironellenc a l'alcaldessa de Berga Montse Venturós, condemnada a sis mesos d'inhabilitació i una multa de 3.000 euros per no retirar l'estelada de l'Ajuntament, i rebutja la persecució ideològica a favor de la llibertat de Catalunya.