El petit municipi de Sagàs viurà avui una jornada d'inaguració dels treballs de millora que ha dut a terme el consistori local a l'església de Sant Andreu. Els actes començaran a les 12 del migdia amb un concert d'estiu a cura de La Melanza Ensemble, que és un grup de joves estudiants músics del Berguedà (alguns d'ells de Sagàs justament) i també del Bages, que estudien música de manera professional als conservatoris d'Utrecht i Maastricht (els Països Baixos), i a centres del Regne Unit i Alemanya. Alguns dels components berguedans tenen arrels a Sagàs, d'aquí que un dels concerts programats per aquesta formació aquest estiu a la Catalunya Central sigui a casa seva.

Un cop s'hagi finalitzat el concert, es farà la inauguració dels treballs de millora del temple religiós. Fonts municipals han explicat que la intervenció ha consistit a fer nova la il·luminació i també a fer millores al campanar, així com també a la plaça. La part de l'obra més visible és una escultura d'Ernest Altés. Es tracta de dos grans blocs de pedra amb una creu de Sant Andreu de metall al mig presidint el conjunt. Tot plegat ha tingut un cost econòmic de 25.000 euros, que ha assumit l'Ajuntament de Sagàs.

L'església de Sant Andreu de Sagàs és declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i va ser erigida a la primera meitat del segle XI.