L´Ajuntament de Gironella ha instal·lat a l´aparcament del Local del Blat la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi. El punt de càrrega és doble i del tipus "semi-ràpid", i tindrà accés lliure i gratuït a qualsevol usuari de vehicle elèctric que disposi de la targeta corresponent per accedir al punt de càrrega.

David Font, alcalde de Gironella, destaca que el nou punt de recàrrega és la primera de les accions que el municipi implantarà per fomentar la mobilitat elèctrica, i recorda que el consistori està adherit al Pacte d´Alcaldes 2020 amb un compromís per la millora de la sostenibilitat municipal i la voluntat de fomentar la mobilitat elèctrica.

El punt de recàrrega permet que hi hagi dos vehicles carregant simultàniament i disposa de sistema intel·ligent de càrrega, amb control a distància per una empresa externa que en fa el manteniment. El cost total de l´actuació és de 7.397,31 euros, combinats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 2.257,00€ i la resta amb fons propis del pressupost municipal.