Més de 5.000 persones han assistit a les reunions informatives organitzades pel Consell Comarcal del Berguedà per detallar com funcionarà el nou sistema de recollida de residus. Han estat mig centenar de reunions en total, que van finalitzar a Berga i Sant Julià de Cerdanyola.

Tal com ja ha informat aquest diari, a partir de l'octubre s'implantarà el sistema del porta a porta a 12 municipis del Berguedà -Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada. Berga serà la ciutat catalana més gran on es posarà en marxa aquest sistema a tot el municipi.

El conseller de Medi Ambient, Xavier Francàs, ha fet «un balanç positiu » del nombre de persones que han anat a a les xerrades a informar-se del sistema. A més ha explicat que s'ha posat en marxa el portal www.triem.cat amb la informació detallada del funcionament del servei a cadascun dels 12 municipis. Aquesta pàgina també recull un butlletí que s'ha editat especialment per donar informació sobre el nou sistema. El setembre es repartirà el material.