David Font Simon (Gironella, 1980), el jove polític berguedà ha fet públic aquest divendres a través de les xarxes socials que optarà a la reelecció com alcalde de Gironella a les eleccions municipals del 2019.

En una piulada assegura que «si la gent del Partit Demòcrata em fa confiança en el procés de primàries que s'obrirà al setembre, em tornaré a presentar per encapçalar un equip que segueixi treballant cada dia de l'any per fer de Gironella la Vila que tots desitgem». El dirigent berguedà afirma que vol repetir «perquè segueixo i seguim tenint somnis i projectes per resoldre allò que encara no hem estat capaços de fer. Perquè la llista de projectes de futur segueix sent més llarga que la de projectes aconseguits. Perquè em sento amb les forces i l'energia per afrontar un nou mandat que no només serà intens en el vessant local sinó també en el nacional. I perquè els projectes han de començar i acabar, però el nostre encara li queda una llarga vida».

David Font diu que «per tot això intentaré convèncer als associats del partit que em facin novament confiança, conjuntament amb un equip de persones, per acabar aquesta transformació de Gironella que en els últims anys ja hem traçat i demostrat. Tenim clar quin projecte volem per Gironella, i el defensaré per continuar-lo fent realitat a partir del 2019»

La trajectòria

David Font va accedir a l'alcaldia gironellenca el 15 de juny del 2010 per complir el pacte entre ERC i CIU que van governar el mandat 2007-2011 en coalició i preveia que els republicans tinguessin l'alcaldia tres anys i els convergents el darrer any. Va revalidar el càrrec els comicis del 2011 i va fer realitat un dels seus somnis polítics "poder ser alcalde del meu municipi, on he viscut tota la vida". Va tornar a liderar la llista de CiU el 2015 i va aconseguir de nou majoria absoluta.

És llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, Comptabilitat i Finances (1998-2002). Es empleat de banca en excedència. Havia estat director de banca d'empreses a La Caixa. Va cursar el programa Vicens Vives sobre Lideratge i Compromís Social a ESADE.

És president del Consell Comarcal i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà des del juliol del 2015, ens en el qual ja havia ocupat la conselleria d'Hisenda en l'anterior mandat.

Ha estat president comarcal de CDC i del PDeCAT la Catalunya central. Forma part de la nova direcció nacional de la formació