La Valldan s'endinsa de ple, avui, en els actes de la seva festa major. El districte acollirà activitats fins dimarts, tot i que el gruix de les propostes tindran lloc des d'avui fins diumenge. El president de l'Associació de Veïns de la Vall-dan, Joan Pla, espera que la participació sigui similar a la de les dar-reres edicions, si bé la meteorologia marcarà l'afluència d'assistents en algunes de les activitats, com és el cas de la caminada nocturna, que es durà a terme demà, dissabte.

Aquest vespre, com ja és tradicional, se celebrarà la proclamació de l'hereu i la pubilla de la Vall-dan, amb la presència de representants del pubillatge d'arreu del territori. Seguidament, l'hereu de Catalunya, que també va ser-ho de la Valldan, Èric Parcerisa, serà l'encarregat de fer el pregó que donarà el tret d'inici a la festa. Per acabar la vetllada hi haurà ball folk amb els Rustik's de Vallcebre.

Diumenge tindrà lloc un dels actes més tradicionals: la cercavila fins a Sant Bartomeu, on se celebrarà la missa. Enguany, paral·lelament a les sardanes hi haurà un vermut popular.