L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha obert la convocatòria del setè Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà. La iniciativa arriba enguany amb un format renovat amb l'objectiu de ser més popular, sense perdre la seva essència: la d'incentivar la creació de nous projectes d'emprenedoria a la comarca.

El president de l'Agència, David Font, ha explicat les novetats del certamen d'enguany, que per una banda, perd la categoria de millor idea. «En aquesta ocasió es valoraran únicament els projectes que ja estiguin en funcionament des del gener del 2015, o que de manera imminent, fins al juny del 2019, estiguin a punt de començar». L'objectiu és donar suport a les iniciatives que estan en marxa amb dotacions econòmiques d'entre 500 i 2.500 euros en metàl·lic, i en serveis i assessoraments per posar en marxa el projecte valorats entre 2.850 i 5.100 euros. En total, més de 15.000 euros en premis que es repartiran en quatre categories.

Una altra de les novetats és la incorporació d'un programa televisiu setmanal que emetrà la Xarxa TV, on cada emprenedor que s'hagi presentat al certamen tindrà l'oportunitat d'explicar el seu projecte. A més a més, els espectadors podran votar per escollir quin és el millor projecte, una votació que anirà deslligada de la decisió del jurat. Les candidatures es poden presentar fins al 30 d'octubre i les bases es poden consultar al web de l'Agència.

La Caixa és el principal patrocinador del certamen, i Jordi Porta, director de l'àrea de Negoci Berguedà-Pirineus, va mostrar ahir el seu suport amb iniciatives que serveixen per crear noves oportunitats al territori. El concurs té una setzena de col·laboradors, entre ells, Regió7.