05 de setembre de 2018
05.09.2018

El Berguedà rebaixa la quantitat de brossa que la Cerdanya podrà abocar a Font Ollera

A finals del 2017 era de 2.000 tones anuals i ara 825 el primer any que s'aniran reduint i només quatre anys

05.09.2018 | 18:46
Consell d'alcaldes berguedans reunit a Vallcebre aquest dimecres.

El consell d'alcaldes del Berguedà ha acordat fixar una limitació a la baixa de la quantitat de brossa que el Consell Comarcal de la Cerdanya pugui abocar a partir d'enguany a l'abocador de Font Ollera de la que havia anunciat el novembre del 2017 que era de 2.000 tones anuals i ara seria de 825 tones anuals el primer any i amb un topall de quatre anys amb convenis revisables i renovables any a any.

Els alcaldes berguedans que s'han reunit aquest dimecres a Vallcebre han acordat fixar uns topalls perquè els seus veïns de la Cerdanya puguin abocar els residus de forma puntual quan no puguin dur les deixalles a Andorra perquè la incineradora tanca. El topall que s'ha establert és un 10% del volum anual total que hagin abocat el darrer any. Això suposaria 825 tones anuals pel primer any que la Cerdanya porti les deixalles al Berguedà (es calcula que seria el darrer trimestre d'enguany i en la part proporcional) ja que el 2017 la Cerdanya va abocar més de 8.200 tones. El límits pel segon any seria del 8,5%, pel tercer del 7% i un 5% pel quart any.

En paral.lel a aquesta limitació, el Consell berguedà insta al de la Cerdanya que "impulsi mesures per reduir les tones de residus generades" segons ha explicat David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà.

Aquestes són les esmenes que farà el Consell del Berguedà al de la Cerdanya a la proposta de conveni de l'ens ceretà perquè les deixalles cerdanes es puguin abocar provisionalment i puntualment al Berguedà atenent una petició de l'Agència Catalana de Residus (ACR).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit