El govern del Consell Comarcal del Berguedà creu que el projecte d'uns Jocs d'Hivern als Pirineus és una oportunitat estratègica per al futur desenvolupament i progrés de la comarca. D'aquí que l'ens hagi iniciat contactes amb representants de diferents entitats del teixit econòmic, social i comercial per tal de crear una taula aquesta tardor en la qual estiguin representats agents públics i privats perquè el territori pugui dir-hi la seva, plantejar els seus anhels i s'estableixi una posició consensuada a l'hora d'anar a les reunions dels òrgans de direcció de la candidatura. Així ho han explicat a Regió7 David Font, president de l'ens, i Abel Garcia, que és el conseller comarcal d'Esports.

Fa pocs dies que els tècnics del Comitè Olímpic Internacional van visitar les pistes de la Molina, a la Cerdanya, tal com ja va informar aquest diari. Tot i que la comarca del Berguedà no té instal·lacions susceptibles de ser usades en uns Jocs Olímpics d'Hivern, és la porta d'entrada a les de la candidatura. Tant David Font com Abel Garcia creuen que la prioritat número 1 ha de ser plantejar la necessitat de desdoblar la C-16 a partir de Berga, una obra llargament reivindicada per actors socials i econòmics. «Aquesta candidatura pot ajudar que s'agiliti la realització aquesta obra».

En aquesta taula hi han de ser representats els ajuntaments que tenen instal·lacions d'esquí, empreses de diferents sectors i agrupacions professionals. Garcia ha destacat que «el Berguedà té diferents potencialitats que ha de saber aprofitar» a nivell de comerç o turisme i creu que la candidatura «és una oportunitat immillorable per aconseguir-ho».