El Berguedà ha entrat al grup de les 100 millors destinacions turístiques sostenibles mundials segons l'organització «Green Destinations» aquest 2018, i serà reconegut el març de l'any vinent a la fira de turisme internacional de Berlin. D'aquesta manera se situa al costat de destinacions com Douglas Shire a la barrera de Corall Australià o la vall de Jackson Hole al Parc Nacional de Yellowstone als Estats Units.

«Green Destinations» és una organització holandesa sense ànim de lucre que lidera una aliança mundial d'organitzacions, empreses i institucions acadèmiques que treballa perquè les destinacions siguin millors i més sostenibles tant pel visitant com per la població que resideix en aquest territori, han explicat fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà que ha liderta la prposta que ha arribat a bon port. Fins al moment el Berguedà és una de les 5 destinacions de l'Estat Espanyol incloses als «Green Destinations» d'aquest 2018, conjuntament amb les Illes Atlàntiques i Baiona a Galícia, Noja a Cantàbria, les Illes Medes i el Delta de l'Ebre a Catalunya.

Cada any «Green Destinations» determina fins a 100 destinacions turístiques de tot el món que compleixen amb els canons de sostenibilitat establerts i, a dia d'avui ja hi ha 61 destinacions de 25 països escollides per enguany.

Fonts de l'Agència han explicat que en el cas del Berguedà s'ha valorat «el seu caràcter genuí i autèntic, el seu recolzament a la celebració i la preservació de la cultura i la tradició local, així com la defensa de la població resident en front de l'explotació turística i la millora de l'accessibilitat al medi». També s'ha valorat «la cerca d'una economia sostenible i involucrar la comunitat empresarial local al mateix temps que «s vetlla per l'ocupació de la comunitat local durant i més enllà de les temporades de vacances». Un altre dels elements valorat ha estat « la sostenibilitat mediambiental per garantir la salut pública, la seguretat i la gestió ambiental així com els hàbitats de la fauna autòctona». El reconeixement permetrà al Berguedà «estar connectat a la comunitat de destinacions sostenibles més gran del món, compartir coneixements i seguir les recomanacions de l'organització».