L'alcalde de Gironella David Font ha renunciat a continuar cobrant el 20% que percebia del consistori per fer d'alcalde tot i que manté aquest càrrec. Fins ara, Font cobrava el 80% del seu sou del Consell Comarcal del Berguedà organisme que ha presidit des del 2015 i el 20% restant de l'Ajuntament de Gironella, municipi del qual és alcalde. En ser nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font ha renunciat al seu càrrec i sou del Consell i ara fa el mateix amb la part del sou que percebia del consistori.

El polític berguedà tindrà dedicació exclusiva i el sou corresponent com a director de l'Agència Catalana de Turisme. Aquest càr-rec el 2016 tenia assignada una retribució bruta anual de 80.589, 84 euros, segons la informació facilitada per la Generalitat.

En els propers dies s'haurà de concretar el dia i l'hora en què què es convocarà el ple del Consell Comarcal per fer la presa de possessió del nou president del Berguedà, l'alcalde de Guardiola, Josep Lara, tal com ja va avançar aquest diari al seu dia. Lara serà el relleu de David Font a la presidència del Xonsell. La vacant que deixarà David Font al govern de l'ens comarcal com a conseller l'ocuparà el president comarcal del PDeCAT al Berguedà, Jordi Selga.