La cap de files del grup municipal d'ERC de Berga, Ermínia Altarriba posarà punt i final al ple d'aquest dijous a la seva trajectòria política al consistori berguedà que va començar a la campanya dels comicis municipals del 2011 sent la número 3 de la llista del PSC i que acaba ara, després que a les primàries del juliol la militància triés com alcaldable republicà per a les eleccions del 2019 a Ramon Camps Garcia. Altarriba s'acomiadarà de la primera línia de la vida política de la capital berguedana (tal i com va avançar aquest diari divendres passat) on ha estat en els darrer set anys i escaig dijous.

Aquest dimecres, ha comparegut en roda de premsa a la seu del partit a l'edifici de l'Ateneu amb els seus companys de grup Jordi Pujals i Dolors Tous, el seu substitut i alcaldable republicà Ramon Camps i el president d'ERC a Berga Aleix Camprubí. I divendres presentarà la renuncia formal com a regidora.

El substitut d'Ermínia Altarriba serà l'alcaldable Ramon Camps després de la renuncia a ser regidors de les dues persones que el precedien a la llista: Aleix Camprubí i Queralt Fernández que hi han renunciat per motius personals i de feina.

Ermínia Altarriba ha assegurat que després de les primàries del juliol va decidir posar punt i final a la seva etapa de regidora. Ha explicat que plega per iniciativa pròpia perquè «penso que és el millor que puc fer: donar el relleu a qui el partit li ha donat la confiança d'ara en endavant» referint-se a Ramon Camps. «Per alguns, la decisió que prenc pot ser que estigui mal vista, perquè comptava amb l'encomana dels ciutadans per a tota la legislatura, però penso en aquest cas que no tenia gaire sentit allargar aquest procés, si és que el Ramon ha d'entrar a la propera legislatura». Altarriba creu que serà positiu que el seu successor «agafi les regnes del grup i tiri endavant i agafi embranzida per a les properes municipals». A més, opina que donar el relleu ara a Camps « ajuda molt que ell pugui actuar i visualitzar-se com a cap de grup i pugui fer molt bons resultats a les eleccions» municipals del maig de l'any que ve.

La cap de files del grup d'ERC ha admès que no s'esperava els resultats de les primàries. «M'hauria agradat continuar però les coses són com són, s'ha d'acceptar el resultat». Tot i que deixarà la primera línia de la política ha manifestat que es mantindrà vinculada a ERC.

Aleix Camprubí, el president local d'ERC a Berga ha agrait a Ermínia Altarriba la seva dedicació. També ho ha fet Ramon Camps, moment en el que Ermínia Altarriba s'ha emocionat.