El president del PP a Berga Joan Antoni López Noguera ha demanat a l'Ajuntament de Berga on governa la CUP que retiri estelades "i altre signes partidistes-com llaços grocs-dels edificis municipals i dels espais públics comuns on hagin estat col·locats per la corporació o per tercers sense la deguda autorització formal». Així consta en la instància que l'exregidor del PP i actualment coordinador territorial del partit a Catalunya ha presentat aquest matí al registre municipal acompanyat del president provincial de la formació Daniel Serrano o el vicesecretari territorial Josep Llobet. Com que el PP no té representació al consistori la instància l'ha presentat Noguera com a veí de la ciutat.

Joan Antoni López Noguera ha explicat que aquesta petició s'emmarca en una campanya del PP que fa aquestes peticions a diferents poblacions catalanes. Al Berguedà la han presentat al consistori de Berga mentre que al Bages tenen previst també fer-la a Manresa i a Sant Joan de Vilatorrada han presentat una moció. La campanya la fan tant als consistoris on tenen representació al consistori com als que no. Al Berguedà no en tenen a cap dels 31 municipis.

Joan Antoni López Noguera ha dit que «entenem que l'Ajuntament és la casa de tots els ciutadans, de tots els veïns». El PP vol que es compleixi la normativa «i diferents sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya» i es retirin estelades i «símbols partidistes» dels edificis municipals perquè «siguin espais neutrals tost els espais públics de totes les administracions de Catalunya».

Per la seva banda, el president provincial Daniel Serrano ha dit que si en el termini de dos mesos l'Ajuntament de Berga no atén la seva petició ho denunciaran a la fiscalia. «Els ajuntaments no poden tenir elements partidistes i partidaris perquè han de complir amb la legalitat i amb les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya» ha assegurat,

El PP ja titlla a Venturós d'exalcaldessaDaniel Serrano s'ha referit a la batllessa de Berga Montse Venturós, titllant-la «d'exalcaldessa» quan legalment encara és la presidenta de la corporació municipal perquè no consta que se li hagi comunicat al comunicació de la seva inhabilitació

de mig any per negar-se a retirar l'estelada del balcó consistorial durant dues cites electorals a requeriment de la Junta Electoral. El govern local està pendent que la comunicació arribi de forma imminent.

Daniel Serrano ha dit que a Berga «hi ha una exalcaldessa que sap molt bé que és no complir amb la legalitat, sap molt bé que la justícia arriba i inhabilita per exercir un càrrec públic». De fet, la instància que han presentat s'adreça a "l'alcalde de l'Ajuntament de Berga"