Ermínia Altarriba, la portaveu del grup muncipal d'ERC a Berga s'ha acomiadat de la primera fila de la política de Berga en el ple ordinari d'aquest dijous. Altarriba ha decidit plegar per deixar pas a Ramon Camps Garcia que va rebre el suport de la militància dels republicans aquest juliol per ser alcaldable a les eleccions del maig del 2019. Camps agafarà el relleu quan rebi les credencilas de la Junta Electoral per prendre posessió de l'escó.

Ermínia Altarriba ha llegit un text de comiat al final del ple ordinària on ha explicat que presenta la dimissió perquè considera"que és el millor pas que puc donar". La portaveu d'ERC ha s'ha referit als bons i mals moments viscuts a la ciutat i també al procés d'independència de Catalunya.

Ha destacat que "en política no tot s'hi val". I ha destacat "el factor humà" i la feina feta amb els seus companys. "Només tinc una paraula que és gràcies". Altarriba s'ha emocionat moment que ha estat aplaudida pels seus companys i els asssitents a la sessió. En acabat la regidora Mònica Garcia li ha imposat la medalla de la ciutat. Posteriorment el seu company de grup, el Jordi Pujals ha glossat la figura d'Altariba destacant-ne el seu compromís amb Berga. "Ermínia més que d'una persona de partit ha estat una persona del poble i pel poble". I li ha agraït la seva feina. "Ha estat un veritable honor estar al teu costat".

Ramon Minoves el portaveu del PDeCAT ha agraït la feina i "l'esforç" de la seva homologa d'Esquerra. I la regidora del PSC Rosalia Monroy també ha agraït la feina i el tarannà d'Altarriba més enllà de les discrepàncies ideològiques. "Et felicito per la teva feina". El regidor Joan Torra li ha dit que "ha estat un honor coneixe't". Finalment el segon tinent d'alcalde Francesc Ribera també ha adreçat unes paraules a Altarriba. De qui ha dit que " no pot negar ningú que tens una passió per Berga les 24 hores".

Aquesta és la segona renuncia d'un regidor del grup municipal d'ERC aquest mandat després que al seu dia plegués Jaume Giménez que va ser substituit per Dolors Tous. Justament Giménez era entre el públic asssitent al ple com altres persones d'ERC, l'exregidor Josep Xoy o el president local d'ERC Aleix Camprubí.