El president del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera, ha demanat a l'Ajuntament de Berga, on governa la CUP, que retiri estelades «i altres signes partidistes -com llaços grocs- dels edificis municipals i dels espais públics comuns on hagin estat col·locats per la corporació o per tercers sense la deguda autorització formal». Així consta en la instància que l'exregidor del PP i actualment coordinador territorial del partit a Catalunya va presentar ahir al matí al registre municipal, acompanyat del president provincial de la formació, Daniel Ser-rano, i el vicesecretari territorial, Josep Llobet.

La petició s'emmarca dins una campanya nacional del PP. Al Berguedà l'han presentat al consistori de Berga, mentre que al Bages tenen previst també fer-la a Manresa i a Sant Joan de Vilatorrada han presentat una moció. Joan Antoni López Noguera va dir que «entenem que l'Ajuntament és la casa de tots els ciutadans, de tots els veïns». El PP vol que es compleixi la normativa i que es retirin estelades i «símbols partidistes» dels edificis municipals perquè «siguin espais neutrals tots els espais públics de les administracions de Catalunya».

El president provincial, Daniel Serrano, va dir que si en el termini de dos mesos l'Ajuntament no atén la seva petició ho denunciaran a la fiscalia. Serrano es va referir a l'alcaldessa Montse Venturós com a «exalcaldessa», tot i que encara és la presidenta de la corporació perquè no consta que se li hagi comunicat la seva inhabilitació, que es preveu que sigui imminent.