Diferents ciutadans berguedans van adreçar-se, ahir al matí, als treballadors de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Berga per expressar-los el suport a Montse Venturós, l'alcaldessa inhabilitada durant mig any per ocupar càrrecs públics a causa de la condemna per desobediència per negar-se a retirar l'estelada del balcó de la casa gran en dos períodes electorals, que hi era per decisió del ple del 6 de setembre del 2012.

Mentre això passava a la casa gran, la política berguedana estrenava un nou període de la seva intensa trajectòria a la ciutat. Ahir, va ser el primer dia d'una etapa de mig any en què està inhabilitada. Un cop s'acabi aquest temps, l'abril que ve, podrà aspirar a ser de nou alcaldable si així ho decideix ella i el seu partit i concórrer als comicis municipals del 2109. Al matí, Montse Venturós va acompanyar el regidor d'Educació, Eloi Escútia, a una reunió amb membres de l'equip directiu de l'Escola Municipal de Música de Berga al centre educatiu, va visitar els preparatius de l'exposició «Bruixes?», que s'inaugura avui a 2/4 de 8 del vespre a l'Espai d'Interpretació de Berga, i va parlar de diferents temes de gestió de la ciutat amb els seus companys de grup, com Oriol Camps, l'alcalde en funcions. També va rebre nombroses mostres de suport i d'escalf, com ja va passar dijous. Aquest cap de setmana, Venturós té previst participar en diferents actes a la ciutat dins de la Berga Bolet.

Ahir es va començar a aplicar l'estratègia de la CUP de la «desobediència política» amb Montse Venturós fent la mateixa feina de coordinació i lideratge de l'equip de govern que ha fet fins ara malgrat la inhabilitació. I que el teixit social li reconegui la legitimitat del càrrec assolit pels resultats dels comicis del 2015 tractant-la com fins ara d'alcaldessa i convidant-la als actes que facin.

El govern berguedà ha hagut de resignar-se que Montse Venturós hagi estat apartada del seu càrrec de presidenta de la corporació berguedana per haver defensat un acord de ple del 6 de setembre del 2012. No acatar la sentència judicial presidint el ple o signant documents oficials hauria suposat posar en dubte la seguretat jurídica dels acords i un risc per al normal funcionament de la ciutat i hauria pogut tenir conseqüències per als treballadors del consistori. D'aquí que s'hagi acatat la decisió del jutjat penal número 2 de Manresa. Paral·lelament, el govern de la CUP ha obert la via de la «desobediència política» amb Venturós treballant com feia fins ara, tot i que no pugui signar decrets o presidir plens i hagi d'estar allunyada de la cadira municipal.