La Berga Bolet ha aconseguit fer-se un lloc en el calendari festiu de la ciutat. Ahir va aplegar un públic sobretot familiar i majoritariment berguedà a redós d'un ampli programa d'activitats que es van dur a terme a la Ronda Queralt (tancada al trànsit), la plaça de les Fonts, la de Sant Joan i la de Sant Pere, i el carrer Major i els adjacents; el rovell de l'ou del nucli urbà. Enguany ha estat la primera vegada, des que se celebra aquesta mostra, que no coincideix amb el Concurs de Boletaires de la Penya Boletaire, que per primer cop ha canviat de data i es farà el darrer diumenge d'octubre.

Tant si el visitant arribava a la mostra per la plaça de Sant Pere com per l'altre extrem, a la plaça de les Fonts li donaven la benvinguda sengles parades de bolets amb rovellons, ceps o camagrocs. L'epicentre boletaire era a la plaça de les Fonts, on es van exposar diferents classes de bolets, en la 43a edició de les Jornades Micològiques del Berguedà. Un dels espais on es van aplegar un gran nombre de persones va ser el taller xerrada a càrrec de l'ecòleg Daniel Siscart, que va fer una exhaustiva explicació dels diferents bolets que s'estenien en una llarga taula davant seu perquè els assistents poguessin diferenciar els tòxics dels comestibles.

A la ronda de Queralt i als car-rers adjacents al carrer Major, s'hi van aplegar al llarg del dia desenes de nens i nenes per gaudir dels diferents jocs infantils. La mainada també va poder gaudir d'activitats a la plaça de Sant Pere, com un contacontes musical o tallers de cuina o manualitats.

La cuina també va ser protagonista een la demostració de cuinar bolets poc coneguts, a la plaça Maragall. Al llarg del carrer Major i dels aparadors de botigues buides, s'hi va poder veure l'exposició de la història dels 60 anys de la Penya Boletaire, amb plafons amb fotografies i textos.

L'animació la van posar diferents elements. Per exemple, la cercavila amb la banda de l'Escola Municipal de Música, els nans de la Bauma dels Encantats i el gegantó Tocat del Bolet de Montmajor, com també els diferents acordionistes repartits pel carrer Major que hi van anar. També hi va haver actuacions de bastoners.

Paral·lelament a la Berga Bolet es va celebrar el Concurs de Pintura Ràpida de Tardor i alguns dels participants van realitzar els seus treballs al carrer Major.