El dia D i la hora H d'Horrorland. Tot està a punt perquè avui, a partir de 2/4 de 8 del vespre, comenci la presentació per a periodistes i infuencers del parc de terror de Cercs que ha aixecat una expectació poques vegades vista al Berguedà. El primer parc de terror del sud d'Europa ha esgotat el 93% de les 22.500 entrades que ha posat a la venda i ha fet que trobar allotjament a la comarca per als 15 dies que romandrà obert al públic -11, 12 i 13, 19, 20, 26 i 27 i 31 d'octubre i 1, 2, 3, 9, 10 i 16 i 17 de novembre- sigui, a hores d'ara, complicat. A més, ha creat 150 llocs de treball per a persones que faran d'espantadors dels clients i que tindran cura dels serveis que hi haurà a l'exterior.

Un indicador de l'expectació que ha generat aquest projecte el dona el fet que fins ahir hi havia 30 mitjans acreditats per cobrir la presentació de l' scream park,scream park 72 periodistes en total, dels quals 17 provenen de França, Anglaterra i Alemanya. S'han acreditat professionals de mitjans com la CNN o Reuters.

El 36% de les visites del nou parc provenen de fora de Catalunya. D'aquest percentatge, el 41% són d'Holanda, França i Alemanya. La resta, de València, Saragossa i Madrid. Fonts d'Horroland han explicat a Regió7 que, dels 15 dies d'obertura del parc, només queden entrades per a 2 dies d'octubre i 3 de novembre. Horrorland obrirà portes al públic demà, dijous, i serà obert de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 d'1 de la matinada.

Fonts d'Horrorland han explicat que Protecció Civil gestionarà amb els Mossos d'Esquadra els accessos i pàrquings. I és que els passatges del terror estan ubicats a l'interior del recinte del centre d'empreses de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, sota la xemeneia gran de la vella central tèrmica de Cercs, a tocar de la C-16. Per això, s'han habilitat 3 zones de pàrquing a dins i fora del recinte que en funció de l'ocupació s'aniran obrint o tancant, han explicat fonts d'Horrorland.

Els passatges on tindran lloc les diferents accions estan ubicats a l'interior de 7 naus industrials, les petites fan 400 metres i les grans 700. Aquesta iniciativa la impulsa la firma berguedana Insomnia Corporation, que gestiona les sales de room escape «Experiment» i «El còctel del doctor». S'han associat amb una altra indústria del sector, la barcelonina Horror Box, i han creat un parc que tindrà capacitat per rebre un total de 1.500 persones al dia.

Per a la presentació d'avui, els promotors han anunciat «una espectacular posada en escena, carregada d'efectes especials, so, llum i pirotècnia» que donaran el tret de sortida a aquesta iniciativa. Els periodistes i influencers, tot i que no es podran fer fotos ni gravar imatges per mantenir l'efecte sorpresa per als clients que ho veuran a partir de dijous.