n El Consell Comarcal del Berguedà està retirant els contenidors de la via pública dels 9 municipis on el dia 14 d'octubre començarà la recollida de residus amb el nou sistema del porta a porta: Bagà, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig i Sant Julià de Cerdanyola. El dia 4 de novembre, començarà a Berga, Vilada i Avià.

Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que «els primers contenidors que s'han retirat són els de selectiva (envasos i paper) i, seguidament, també s'estan retirant els contenidors de la fracció orgànica. Els últims contenidors que es retiraran seran els de rebuig (contenidors verds), el mateix diumenge 14 d'octubre. Els contenidors de vidre es mantenen al seu lloc».

Fonts del Consell han explicat que «la retirada de contenidors es fa en aquest ordre perquè si es retiressin primer els de resta, moltes escombraries anirien a parar als contenidors de selectiva i els perjudicis provocats serien més grans». Els veïns dels municipis esmentats ja disposen dels kits amb els nous cubells que s'han repartit els darrers dies.

El nou sistema de recollida de deixalles del porta a porta comença diumenge 14 d'octubre a Gironella i Puig-reig, a partir de les 10 de la nit. Pel que fa a Bagà, Casserres, Cercs, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan i Sant Julià de Cerdanyola, la recollida és diürna i comença a les 6 del matí del dilluns 15 d'octubre. Els habitants dels 9 municipis ja hauran de treure les escombraries, segons el nou sistema, des del mateix diumenge 14 d'octubre. La setmana vinent, comença el repartiment del material a Berga i després a Avià i Vilada.

Pel que fa a la resta de municipis del Berguedà on no s'aplica el porta a porta, es crearan àrees tancades on hi haurà els contenidors, a les quals s'accedirà amb un codi d'accés, «de moment hi haurà els contenidors igualment i seran obertes durant uns dies, fins que el sistema s'estabilitzi», segons les fonts esmentades.