«Horrorland, donde tus pesadillas se hacen realidad.» D'aquesta manera és com es presenta l'scream parc més gran del sud d'Europa que obra portes aquest dijous. Abans però, periodistes i convidats van poder gaudir de la inauguració dimecres el vespre: una jornada plena d'emocions pels fundadors d'Horrorland i una nit amb una gran barreja de sensacions pels participants, entre els quals hi va accedir Regió7.

I és que poques coses poden resultar més atractives pels fanàtics de la por i els rooms escapes que un recinte creat exclusivament per això. A més, dirigit per Insomnia Corporation i HorrorBox, dos dels més importants referents en el món dels jocs d'escape.

Horrorland és un parc nocturn en el que hi ha diverses zones on anar i activitats molt variades. Pallassos, monstres, bruixes i éssers difícils d'explicar per la gran caracterització que hi ha hagut per part dels treballadors, són els personatges bàsics que et pots trobar durant el transcurs del recorregut. A més a més, la central tèrmica ja és escenari terrorífic i sense ser necessari d'entrar a cap passatge, l'ambient ja et fa entrar en una situació tensa. Durant el recorregut del parc es pot anar escoltant una música de suspens juntament amb algun espant inesperat que provoquen les rialles del públic que ho veu des de lluny, no quan són ells els afectats.

També cal destacar la professionalitat dels treballadors que vetllen pel bon funcionament a l'exterior de cada activitat i també per l'ordre en les files, ja que tothom vol fer-ho tot el més ràpid possible i aquí és on hi ha el principal problema. Cada activitat té una duració d'entre 5 i 10 minuts i normalment s'hi entra en grups de 6 persones. Com a visitant del parc és recomanable organitzar-se correctament i anar primer als llocs amb menys cua, ja que l'ordre dels passatges és indiferent. Amb això, es pot aconseguir fer tot el parc còmodament. Tot i així, si una persona té especial il·lusió per una de les atraccions i decideix fer cua d'1 hora o més, pot ser que no tingui temps de poder gaudir de tot Horrorland, malgrat que en primera instància sembli que tot tingui una duració curta.

Després de gairebé 3 hores jugant, la pregunta és: les expectatives sobre el parc estan a l'altura? És el què s'espera? Doncs sí, i de sobres. Cadas part té un ritme i ambientació diferents. També cal destacar les olors que juguen un paper clar en cada una de les atraccions i que ajuden a fer més real allò que estàs vivint. Per això, és interessant poder explicar més detalladament cadascuna de les parts i entendre millor el viscut allà dins.

La tèrmica

Aquest és el primer Hounted House o passatge de la por que ens vam trobar, un dels primers anunciats pels organitzadors. En ell, es el més important a destacar és la decoració i el muntatge que hi ha hagut per tenir la sensació real que estàs a dins d'una central tèrmica. Evidentment, saps que en el moment menys esperat cridaràs, però val la pena.

Black out

Si t'agrada fer esport i suar aquest és el teu Hounted House. Un recorregut amb una barra fluorescent de llum per a tot el grup i tot gairebé a les fosques, ja que com va dir David Moreno en la presentació «és un homenatge a les persones invidents». S'ha de dir que si una persona és claustrofòbica val la pena pensar-s'ho una mica abans d'entrar, ja que hi ha algun moment d'estrès en un punt del passatge on es produeix una lleugera sensació d'asfíxia.

Matadero

Un dels millors passatges de por sense cap mena de dubte. Una barreja de sensacions, olors, i emocions espectacular. Com es diu en l'espot publicitari, «aquí el ganado eres tú». En aquest passatge, igual que en els altres, està tot pensat fins l'últim detall. Però en aquest especialment, cal destacar la interpretació dels actors, ja que la sensació de sentir-te un animal atrapat i el fet que et puguin tocar dóna un punt de tensió constant fins que no surts de la nau. I és que el fet que els papers canviïn, és a dir, ara els animals són els qui manen a les persones, és una mica la idea del maltractament que moltes vegades pateixen els animals per part dels humans.

Aquelarre

El tràiler d'aquest passatge dedicat a la matança de bruixes ja era prometedor. A part, calia destacar la importància de Guillem Valls, el mestre d'armes de la sèries Joc de Trons i a més a més, protagonista d'aquest passatge. Tot i així, és cert que un cop realitzat pot donar la sensació que ha faltat passar una mica més de por però és un fet subjectiu. En tot cas, l'ambientació és molt correcta i una vegada més, els actors tenen un gran paper en el passatge.

Clown Town 3D

Posar-te les ulleres 3D i haver de caminar crea una combinació de colors i efectes molt encertat i que en algun moment creava confusió sobre com seguir el recorregut. Si mai has estat un gran amic dels pallassos, aquesta és una de les zones que més por et provocarà.

Snuff Movie Extreme House

Entre por, fàstic i nerviosisme seria el què millor descriuria aquesta casa. És difícil explicar el que es viu allà dins, i explica per què està prohibida l'entrada als menors d'edat. Un cop comences ja no hi ha marxa enrere... tot i que potser ho acabaràs desitjant. Realment, pels amants del gore i el contacte físic, aquest és el lloc indicat. Curt però intens.

Psycho Scape

Poder realitzar el room escape suposa pagar un preu extra si només es disposa de l'entrada general. Tot i així, és recomanable pagar aquest extra, ja que és una de les millors activitats que ofereix el parc. Una ambientació molt real i un seguit de proves que s'han de realitzar amb un temps molt limitat, no amb 1 hora. Si t'agraden aquests tipus de jocs, Insomnia i Horrorbox una vegada més no fallen en la creació d'aquesta atracció.

Cabroworld i restaurant

Dues naus destinades a l'oci, ja que hi ha servei de menjador amb diferents tipus de menús com entrepans o pizzes i també jocs d'habilitat però sense cap tipus de por. També hi ha la possibilitat de comprar regals de merchandising. Aquesta és una bona iniciativa, ja que t'ofereixen la possibilitat de poder restar al llarg de les hores a dins del parc.

En conjunt, l'scream parc supera les expectatives del públic, ja que el treball de mesos es nota. De ben segur que els visitants al llarg dels 15 dies voldran repetir noves experiències.