Un grup d'una quinzena de treballadors del Consell Comarcal del Berguedà han dedicat aquest dia de la Hispanitat a treballar per la comunitat ja que no ho ham pogut fer als seus llocs de treball habituals a la seu d'aquest organisme a Berga, segons han denunciat en un comunicat. En concret han dut a terme tasques de neteja de la riera de Merlès

En un comunicat els treballadors esmentats han explicat que «donada la negativa dels responsables de l'ens a permetre treballar el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, una part del personal disconforme amb aquesta negativa ha organitzat una jornada laboral alternativa».

En el mateix comunicat esmenten que d'aquest manera han volgut « fer visible» la seva voluntat « "del res a celebrar" aquest 12 d'octubre» i destaquen que ho han hagut de fer fora el seu lloc de treball habitual perquè «des de l'ens comarcal no se'ns ha permès obrir les portes de les oficines».

Han dut a terme una jornada de treball netejant dels voltants de la Riera de Merlès. En el comunicat expliquen que ho han fet « de forma lúdica i divertida, compartint el seu jornal amb les seves famílies i fent una tasca que beneficïi a la comunitat ajudant a mantenir nets espais d'interès com és la Riera de Merlès».

Entre el gruix de bosses recollides s'hi ha trobat, sobretot, moltes burilles, plàstics, llaunes, ampolles, i un munt de diferents objectes.

En el comunicat exposen que «tot i que els treballadors/es del Consell haurien preferit realitzar la seva feina habitual, valoren la jornada de forma molt positiva i pensen que en properes jornades com aquesta la podrien repetir»