El poble de Cercs va acollir ahir al vespre més de 400 persones en un sopar groc en solidaritat amb els presos i exiliats independentistes, que va tenir la presència de diversos representants polítics d'arreu del Berguedà, com també la d'alguns familiars dels polítics presos.

El sopar va estar organitzat per diverses entitats i partits polítics del Berguedà com l'ANC, Òmnium Cultural, ERC i PDeCAT, malgrat que «cal destacar la importància dels restaurants i pastissers, entre d'altres, que hi han volgut col·laborar de manera totalment desinteressada», explicava Montserrat Soler, presidenta d'Òmnium Cultural al Berguedà.

Amb aquest sopar es va voler retre homenatge a totes les persones que estan privades de llibertat actualment i va servir de missatge de reivindicació i força cap a la ciutadania.

Abans del sopar, però, a l'ajuntament de Cercs es va organitzar una recepció oficial per als familiars dels presos i exiliats en què Jesús Calderer, alcalde, va destacar «la importància d'organitzar actes de grans magnituds descentralitzats de la capital i pensant en petites localitats».

La mare d'Anna Gabriel, Maribel Sabater, va explicar que «més que patiment, tenim moments de tristor. No sé si podré tornar a veure la meva filla a casa».

També la dona de Jordi Cuixart, Meritxell Bonet, va voler destacar que «si ens plantegem una societat horitzontal, tothom és igual d'important. El líder d'aquest procés és el poble, no els polítics». A més a més, va voler destacar que «el color groc no és simbologia d'independentisme, sinó la reivindicació contra la vulneració dels drets fonamentals».

El sopar, amb un preu de 25 euros, va tenir la participació de cantants i músics d'arreu del Berguedà que van interpretar peces musicals com El Cant del Poble o la coneguda sardana La Jove.

Els diners recaptats en el sopar aniran directament al pot de solidaritat de Catalunya, i l'Ajuntament de Cercs preveu acollir futurs esdeveniments per poder continuar la reivindicació.