L'embassament de la Baells, al Berguedà, està al 96,3% de la seva capacitat degut a les intenses pluges que han caigut aquesta nit i matinada. Per aquest motiu i amb l'objectiu d'evitar crescudes sobtades del riu Llobregat, s'està deixant anar cabal d'aigua de manera controlada. En concret, a hores d'ara, s'està alliberant un total de 162,3 m3/s, una xifra força superior a l'usual, ja que en una situació normal, la presa allibera entre 2 i 4 m3/s. Segons han explicat des de l'ACA, no es tracta d'una xifra "extraordinària" ni tampoc representa cap perill per a les poblacions situades riu avall, però sí és una quantitat important. En tot cas i davant d'aquesta situació, Protecció Civil recomana evitar accessos a la llera i a punts baixos del Llobregat.

El riu Llobregat baixa molt carregat d'aigua degut a les fortes pluges que han caigut aquesta nit i matinada. Per posar un exemple, a Guardiola de Berguedà, un dels punts situats abans de l'embassament de la Baells, el cabal és de 185 m3/s. Una quantitat molt superior a la de fa 24 hores, quan el cabal tan sols era de 8,3 m3/s.

El moment més crític ha estat aquesta matinada, quan el cabal del riu al seu pas per aquesta població berguedana ha arribat als 277 m3/s. Davant d'aquesta situació, s'ha activat la fase d'alerta, tot i que, segons han informat des de l'ACA, no hi ha hagut perill de desbordament del riu, ja que la situació de perill és quan el llindar està per sobre dels 300 m3/s.

Per evitar crescudes sobtades del riu Llobregat, l'ACA ha decidit obrir les comportes de l'embassament de la Baells i alliberar aigua. Aquest matí s'està evacuant a un ritme de 162,3 m3/s, una xifra força superior a l'usual, ja que en una situació normal, la presa buida entre 2 i 4 m3/s. Això ha despertat la curiositat d'algunes persones, que aquest matí s'han apropat fins a la presa per fotografiar el moment.