La patata de muntanya compartirà protagonisme amb el pèsol negre a la tercera edició de la Mostra del Pèsol Negre de Gósol, que se celebrarà, enguany, el proper dissabte 27 d'octubre.

El certamen ha incorporat en aquesta ocasió un altre dels productes que «té un paper destacat en l'agricultura de la vall de Gósol i amb una recepta molt coneguda pels berguedans, com són les patates emmascarades», tal com han explicat fonts de l'Ajuntament de Gósol, que conjuntament amb els productors de pèsol negre del municipi i el suport l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, estan al capdavant de la mostra. Els dos productes, juntament amb el blat de moro escairat i les nyàmeres, són els productes berguedans que tenen el distintiu de producte singular de la Xarxa de Productes de la Terra.

Durant la jornada el nucli de Gósol acollirà diverses activitats relacionades amb el pèsol negre i el seu ús a la cuina, a banda d'un mercat d'agroalimentació i diverses activitats lúdiques per dinamitzar-lo.

Enguany, en el marc d'aquesta mostra, s'ha editat un vídeo on s'hi explica el procés del cultiu i la recol·lecció del pèsol negre, així com també una mostra de les possibilitats culinàries d'aquest producte. Aquest vídeo s'afegirà al conjunt de recursos audiovisuals que està elaborant l'àrea de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà per donar a conèixer la comarca a nivell turístic a partir d'alguns dels seus productes autòctons i més tradicionals.