«La culpa és meva». Així ho va afirmar Xavier Francàs, conseller de Medi Ambient, ahir al ple del Consell Comarcal, referint-se a tot allò que no ha funcionat cor-rectament els primers tres dies d'implantació del nou sistema de recollida de deixalles porta a porta que s'ha aplicat a 9 municipis de la comarca. El dia 4 s'aplicarà a Berga, Avià i Vilada.

Responent una pregunta formulada pel grup d'ERC, Xavier Francàs va assumir que «hi ha hagut incidències», especialment amb el retard en l'entrega dels contenidors als grans productors. Segons Francàs, ahir, dimecres, ja s'havien repartit tots els contenidors de botigues i restaurants que faltaven. «Assumeixo que hi ha hagut coses que han fallat i les hem de polir aquesta setmana». El conseller de Medi Ambient va reconèixer desajustos en la implantació del porta a porta però va negar que hi hagi hagut manca de planificació. «Es diuen coses i no s'apliquen al peu de la lletra», va comentar.

El responsable polític de la posada en marxa del nou servei a la comarca va explicar que les incidències que hi ha hagut es van arreglant i que hauran de servir per aprendre i evitar cometre els mateixos errors en la implantació del porta a porta a Berga. Va destacar la col·laboració de la ciutadania per tirar endavant el nou model de recollida. I es va comprometre que en els tres municipis on s'ha de posar en marxa el porta a porta el 4 de novembre, Berga, Avià i Vilada, ja tindran fetes alhora totes les àrees d'emergència dels contenidors.