Josep Lara (Guardiola de Berguedà, 1969) és des d'ahir president del Consell Comarcal del Berguedà. Tal com va avançar aquest diari al seu dia, substitueix David Font, que el setembre va ser nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme.

Josep Lara va ser triat amb els vots a favor del PDeCAT (9 consellers), el soci de govern del PSC (2 consellers) i la CUP (2 consellers). Per la seva banda, ERC, amb 5 consellers, va abstenir-se.

Lara va tenir paraules d'agraïment per als expresidents del Consell que van assistir a l'acte i va assegurar que l'ens és «una eina de transformació social i econòmica i cultural del Berguedà». El nou president va dir que «cada repte ha d'esdevenir una oportunitat de futur» i es va comprometre a cercar «els consensos necessaris» per tirar endavant la gestió del Consell.

Abans de la presa de possessió de Josep Lara, David Font, el president sortint, va acomiadar-se. Va expressar la seva satisfacció «pels projectes que hem pogut tirar endavant». I en va destacar dos: el nou sistema de recollida del porta a porta que s'està implantant i la creació del consell d'alcaldes, on s'han «teixit complicitats amb els 31 municipis de la comarca». Cadascun dels portaveus dels grups va donar les gràcies a David Font per la feina feta.

A la sessió plenària extraordinària hi van assistir els expresidents de l'ens Jaume Farguell i Sergi Roca. Montserrat Ribera va excusar-se per no poder-hi ser.