El ple extraordinari de l'Ajuntament de Berga celebrat aquest dimecres ha declarat vacant l'alcaldia de la ciutat davant l'absència de candidats i la seguirà exercint de forma accidentak Oriol Camps. Cap dels grups municipals ni el govern de la CUP, ni PDeCAT-CDC, ni ERC ni ICV (tots els que han assistit al ple) han proposta cap candidat. Després d'això i seguint allò establert en la legislació vigent s'ha demanat al regidor més ben situat a la llista de la CUP, la més votada el 2015, Francesc Ribera si volia ser alcalde.

Ribera hi ha renunciat i també ho han fet un a un la resta de regidors cupaires: Oriol Camps, Mònica Garcia, Eloi Escútia i Iván Sánchez. Davant d'aquesta situació el secretari municipal Toni Pérez ha posat de manifest que "cap regidor ha acceptat el càrrec" de manera que l'alcaldia de Berga queda vacant, segons ha manifestat al ple que ha durat poc més de 10 minuts.

Fonts consultades per aquest diari han explicat que es mantindrà com alcalde accidental Oriol Camps, primer tinent d'alcalde fins a final de mandat.