Aquest dijous 11 d'octubre obre portes a Cercs el parc temàtic de terror Horrorland, el primer d'aquestes característiques al sud d'Europa. Si ets dels qui han pensat apropar-s'hi i atrevir-se a entrar en alguna de les seves terrorífiques atraccions, no deixis de llegir aquest article, amb informació que et serà de gran utilitat.

1. On s'ubica i com arribar a Horrorland?

El parc oferirà experiències de terror en set naus del centre d'empreses de Cercs (Berguedà), a tocar de la C-16, sota la xemeneia de la central tèrmica. S'han ocupat unes naus que fan 400 metres quadrats la petita i 700 la gran. També hi haurà una zona de restauració per als visitants i una zona de fira.

2. Què ofereix el parc temàtic?

Horrorland és una proposta dedicada íntegrament al terror i que basada la seva oferta en les anomenades haunted houses (els coneguts com a passatges del terror que són una marca comercial), escape rooms, extreme house (on els usuaris hauran de donar permís per escrit perquè els puguin tocar per aconseguir espantar-los més), espectacles d'animació davant de les naus i jocs interactius.

Els organitzadors compten que atraurà gent d'arreu perquè diuen que es tracta d'una experiència única al sud d'Europa. Per aconseguir aquesta singularitat disposen de tecnologia d'animatrònics importada especialment dels Estats Units, màscares de silicona, utillatges d'època, complements com perruques, vestuari i i tota mena d'efectes especials.

3. De quan a quan estarà obert Horrorland?

Els seus impulsors tenen previst obrir el parc només 15 dies a l'entorn de Halloween. Seran l'11, 12 i 13, 19, 20, 26 i 27 i 31 d'octubre i 1, 2, 3, 9, 10 i 16 i 17 de novembre. Les portes de Horrorland s'obriran de 2/4 de 7 de la tarda fins a 2/4 d'1 de la nit.

4. On aparcar?

Els promotors de Horrorland han habilitat l'antic parc del carbó de la central tèrmica de Cercs, a tocar de les naus del parc, com a zona d'aparcament dels visitants. Per gestionar aquest espai comptaran amb la col.laboració de Protecció Civil del Berguedà.

5. Qui hi ha darrere de Horrorland?

Aquesta iniciativa la impulsa la firma berguedana Insomnia Corporation que gestiona les sales de room escape «Experiment» i «El còctel del doctor». S'han associat amb una altra indústria del sector, la barcelonina Horror Box.

6. Preus i venda d'entrades de Horrorland

Els tiquets per accedir al parc temàtic del terror estan a la venda a través de la pàgina web que han posat en marxa. L'entrada general val 35 euros, la que permet accedir-hi sense fer cua 55 euros i la VIP que inclou la possibilitat d'accedir més d'un cop a cada passatge sense cues i rebent regals costa 85 euros. El preu és per un dia. A pocs dies d'obrir portes, un 80% de les entrades ja estaven venudes.