La inauguració d'Horrorlandva generar, ahir, màxima expectació. La por, els crits i el terror ja envaeixen el municipi de Cercs. Tot i que les instal·lacions obren oficialment aquesta tarda, ahir a la nit, 800 persones van tenir el privilegi de ser els primers de descobrir les atraccions que ocuparan durant les properes setmanes set de les naus del centre d'empreses de Cercs, a tocar de l'antiga central tèrmica, al peu de la C-16.

Un passi previ va permetre als impulsors de la iniciativa veure les primeres reaccions i posar a prova les atraccions per assegurar-se que tot funciona. Després de l'èxit que ha tingut la proposta, els impulsors d'Horrorland Park ja han anunciat que les instal·lacions tornaran a obrir portes el desembre amb una nova iniciativa terrorífica ambientada en Nadal.

Les primeres persones arribaven ahir a les instal·lacions del centre d'empreses del Berguedà a 2/4 de 8 del vespre. Desenes d'atrevits van començar a fer cua per accedir a l'interior d'una de les naus on va tenir lloc la inauguració. La pluja va impedir que l'espectacle inaugural tingués lloc a l'exterior, tal i com estava previst inicialment. Periodistes, influencers, bloggers, experts del món del terror, polítics i autoritats de la comarca, representats d'entitats i una llarga llista de convidats, entre veïns de Cercs, de la resta de municipis del Berguedà i persones que han rebut invitació de part dels treballadors del parc i col·laboradors del projecte, van ser els encarregats d'estrenar les atraccions d'una iniciativa que ha generat molt interès en els darrers mesos, des que es va donar a conèixer que Cercs seria l'escenari del primer scream parc del sud d'Europa.

«Un miracle» en nou mesos

Visiblement emocionats estaven l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer. i els impulsors del projecte: Climent Vila i Silvia Mosella, de la berguedana Insomnia Corporation, i David Moreno i Cristina Raya, d'Horror Box. Després de l'espectacle inaugural, on van desfilar-hi els personatges que durant quinze dies seran els encarregats de deixar sense respiració tots els visitants al parc, van dirigir-se al públic assistent per agrair-los la seva presència. Calderer va assegurar que es tracta «d'un miracle» que en només nou mesos els joves emprenedors hagin creat i donat forma a la iniciativa, i que en només quinze dies aconseguissin vendre més de la meitat de les entrades. «Els veïns de Cercs i del Berguedà hem d'estar-los molt agraïts per l'atreviment i pel regal que ens han fet amb aquesta iniciativa», va assegurar.

David Moreno, en representació dels quatre impulsors, va donar les gràcies a tots els que han cregut en Horrorland Park i als que «hi han posat el coll» com són els seus familiars, amics i moltes persones i empreses del Berguedà que hi han treballat i col·laborat. «Hem patit però ho hem aconseguit», va afirmar entre una gran ovació dels presents. També va tenir un agraïment per als col·laboradors oficials d'Horrorland, però especialment per a Cabronazi, que també té la seva pròpia atracció al parc i que ahir va ser un dels protagonistes de la inauguració. El popular personatge, que acumula més de 23 milions de seguidors a les xarxes socials i ha creat la seva marca Cabroworld, que engloba diversos comptes a les xarxes socials amb la finalitat d'entretenir, ja donat suport al projecte des del principi. «Ell va ser l'únic que quan això va començar, va creure en nosaltres», va dir Moreno.

Abans de la inauguració, els personatges del parc van fer ambient entre els assistents mentre feien una mossegada, feien punteria en la zona de jocs o compraven algun dels productes del marxandatge d'Horrorland. Entre els presents hi havia una nombrosa representació de polítics de la comarca, entre els quals David Fonti qui el rellevarà a la presidència del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara; així com també un nombrós grup de veïns de Cercs. «Hi ha hagut persones del poble que s'han interessat per venir», explicava l'alcalde del municipi.

Un cop finalitzada la inaugruació, la nau central va quedar buida. Tothom va córrer a fer cua a l'exterior de les set atraccions amb ganes de provar-les, tot i la pluja que queia. Alguns s'ho van pensar millor i van decidir desfilar cap a casa. La gran majoria, però, tot i que sabien que passarien por, van tenir la curiositat, i sobretot, l'atreviment d'entrar-hi.

Aquesta tarda el parc obrirà les portes amb els 900 primers visitants oficials. Curiosament, tot i ser el primer dia d'obertura, és un dels dies amb menys entrades venudes. De les 22.500 entrades totals que s'han posat a la venda, ahir ja se n'havien exhaurit el 93%. El parc obrirà divendres, dissabtes i festius fins al proper 17 de novembre.