El Concurs de Boletaires tindrà més activitats al pla de Puigventós per dinamitzar aquest veterà certamen que promou la Penya Boletaire de Berga i els ajuntaments de Castellar del Riu (l'amfitrió) i de Berga, i que enguany arriba als 62 anys d'existència.

En la presentació que es va fer ahir, el president de la penya, Ramon Minoves, va recordar que el concurs se celebrarà el 28 d'octubre, i no el primer diumenge de mes, amb l'objectiu que hi hagi més possibilitats que els aficionats als bolets ho tinguin més fàcil per trobar-ne, tal com ja va informar aquest diari al seu dia.

D'altra banda, en aquesta edició del certamen s'amplia l'espai del pla de Puigventós destinat a la festa per tal d'encabir noves propostes d'oci familiar. En la presentació del certamen realitzada ahir, l'alcalde de Casteller del Riu, Adrià Solé, va explicar que «l'augment de la zona d'oci respon a la voluntat de donar un nou aire a la festa dedicant més espai a les activitats familiars». Per exemple, el recinte firal acollirà una petita mostra de productes relacionats amb l'activitat boletaire com ara cistells, llibres, artesania i productes agroalimentaris. A més a més, també hi haurà diverses veles dedicades al coneixement del bosc i a la difusió de les energies renovables.

També, per dinamitzar la festa s'ha creat la Minibolet. Un acte esportiu adreçat a públic a partir dels 3 anys fins als 18, amb dues modalitats: una cursa d'orientació i una cursa de cros, que es desenvoluparan a l'entorn natural del pla de Puigventós.

Enguany, els boletaires d'honor seran Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat; Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques de Catalu-nya; Gerard Isanta, director general de l'empresa Bgrup; i Josep Badia, cuiner del restaurant La Cabana de Berga.