El Berguedà invertirà un total de 578.000 euros a fomentar el turisme actiu de natura i sostenible des del 2018 fins l'any 2020. Aquesta inversió s'emmarca dins el projecte de cooperació transfronterera Nattur (acrònim de Natura i Turisme en català, castellà, francès i anglès), que té com a objectiu la promoció i desenvolupament de les activitats en el medi natural, tenint en compte l'economia i el desenvolupament sostenible en l'espai fronterer Espa-nya-França-Andorra.

La sala polivalent del Casino de Berga va acollir, ahir, el segon seminari europeu del projecte Nattur . El primer seminari de llançament va tenir lloc al Parc de la Prehistòria de Tarascon a l'Arieja el dia 25 de setembre. El novembre se'n farà una tercera i última trobada a Girona i així cada territori participant al projecte haurà acollit un seminari.

A la jornada hi van participar representants de les entitats cooperants: el Consell Departamental de l'Arieja (que és el cap del projecte), l'Agència de Desenvolupament Turístic Arieja-Pirineus, la Universitat de Tolosa Jean Jaurès-Isthia, la Universitat de Girona i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Les tècniques de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà Imma Espelt i Karina Behar van explicar el projecte que portarà a terme a la comarca i quins resultats n'esperen obtenir. Posteriorment van fer la seva intervenció els representants institucionals, com el flamant president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara (que també ho és de l'Agència), que en aquest seminari va fer una de les seves primeres intervencions d'ençà que es va estrenar en el càrrec, el dia 17 d'octubre. Lara va afirmar que «és bàsica la col·laboració entre territoris i compartir experiències».

També hi van intervenir Ronan Guiavarch, del Consell Departamental de l'Arieja, i José Antonio Donaire, vicerector de Comunicació i Relacions Exteriors de la Universitat de Girona.

El Berguedà invertirà els seus 578.750 euros de la següent manera: en gestió del projecte, 42.000 euros; en activitats de comunicació 52.000; per valoritzar i experimentar models d'observació territorial de les activitats en el medi natural, 29.000 euros; en acompanyament del desenvolupament de les empreses turístiques, 87.000 euros; en el desenvolupament d'oferta turística sostenible en la pràctica d'activitats en el medi natural 197.000 euros i «per reforçar la competitivitat dels productes turístics transfronterers (Camí dels Bons Homes, Camí de l'últim Càtar i Sentier Cathare)», 157.000 euros.