Enric Ballabriga, gerent de l'hospital comarcal Sant Bernabé, ha rebutjat les denúncies de mala gestió que li han fet a través d'aquest diari Josep Vidal i Núria Arnau.

Assegura que «el patronat no el convoca el gerent», bo i admetent que «no hi ha un calendari gaire ajustat» de les reunions de l'ens, que presideix l'alcalde de Berga. «Sí que estaria bé que poguéssim seguir un calendari de reunions del patronat, de fet jo seria el primer interessat, perquè això et permet organitzar el treball millor, però el gerent no convoca, això que quedi molt clar».

El gerent del centre sanitari sosté que «sí que dono comptes» de la seva gestió i assegura que «un patronat no acceptaria que un gerent no donés comptes. L'òrgan de govern és un òrgan col·legiat com el patronat». Enric Ballabriga ha comentat que «pot ser que alguna cosa no l'hagi contestat, no ho sé, però qualsevol patró quan ha volgut ha vingut i hem parlat». En referència a les causacions que li fan Josep Vidal i Núria Arnau com a patrons del patronat, assegura que «entenc que és un punt de vista una mica esbiaixat».

Preguntat sobre si el patronat és operatiu, ha respost que «tots els concursos i les grans inversions passen pel patronat. Que podria ser més operatiu? Segur, si poguéssim tenir un calendari millor, però que és operatiu això també és segur, perquè si no l'hospital estaria paralitzat».

Sobre la informació de l'avaria del TAC diu que es va facilitar al patronat. «Això no és cap secret, cada vegada que hi ha una incidència es comunica a la presidència, que és l'òrgan competent». I pel que fa a fer bé els plecs de clàusules de concursos, ha dit que «qualsevol concurs porta un informe del secretari i si hi veu algun punt discrepant intentem ajustar-los al que diu. Els plecs de clàusules els fa l'assessoria jurídica, no el gerent».

Enric Ballabriga defensa la seva feina i opina que l'Hospital Sant Bernabé «està força ben gestionat en la seva globalitat amb els recursos que té i amb les respostes que dona. Si es qüestiona això, el patronat és el que té la capacitat per contractar o destituir un gerent».