En ple debat sobre l'eficiència de la gestió de l'hospital comarcal Sant Bernabé i les denuncies d'inoperància del seu patronat tal i com ha avançat aquest diari, el centre sanitari berguedà ha rebut un dels premis Top 20 en la categoria de millor Gestió Hospitalària Global, un guardó que s'ha entregat a 27 centres d'arreu de l'estat espanyol. A més, ha obtingut la primera posició entre els 8 hospitals finalistes de la categoria "Hospitals petits" en la qual competia amb els centres de Campdevànol, Alt Penedès, Molina, Sant Celoni, Vendrell, Dos de Maig i El Escorial.

Hospitals Top 20 és un programa d'avaluació d'hospitals basat en 120 indicadors diferents, en què s'analitzen diferents ítems de qualitat i eficiència. La directora d'infermeria de l'Hospital Sant Bernabé, Joana Rodríguez, ha recollit el guardó en un acte celebrat a Madrid aquesta setmana.

En l'edició d'enguany dels Top 20 hi han participat 140 hospitals i, a part de la categoria en què ha resultat premiat l'Hospital Sant Bernabé, també s'han entregat reconeixements als millors hospitals en les àrees de Cor, Digestiu, Musculoesquelètic, Respiratori, Nerviós, Ronyó, Dona i Atenció al pacient crític.