26 de octubre de 2018
26.10.2018

Berga recupera llegendes i història oral sobre la mort per la festivitat de Tots Sants

El consistori programa una ruta pel barri vell i una visita nocturna al cementiri

26.10.2018 | 19:24
Presentació del programa Trilogia de la Mort al Museu Comarcal de Berga

Trilogia de la Mort. Aquest és el nom que aixopluga la proposta de l'Ajuntament de Berga per aquest Tots Sants disn del programa de difusió Àgora Cultural. Es tracta d'una iniciativa que inclou l'exposició "BRUIXES?" i la programació de dues rutes nocturnes gratuïtes que es faran al barri vell i al cementiri municipal.

Les dues visites guiades sobre tradicions vinculades a la mort, aniran a cura de l'historiador berguedà Albert Cols. La primera ruta titulada "Nit d'ànimes" es farà el divendres, 2 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre. L'activitat consistirà en un recorregut per diversos racons emblemàtics del barri vell per conèixer històries, mites i llegendes, així com per descobrir l'interior d'alguns espais de la zona. La sortida de la ruta serà al Museu Comarcal de Berga.

La segona ruta anomenada "Cementiri, història, mites i llegendes", es portarà a terme el dissabte, 3 de novembre, a les 8 del vespre. En aquesta ocasió, no hi haurà poesia com l'edició passada però s'il·luminarà el recinte amb espelmes per crear un ambient càlid i misteriós. En la presentació del programa aquest divendres, el regidor de Patrimoni Cultual i Museus Ivan Sànchez ha comentat que "l'activitat estarà dedicada a les llegendes i s'inclourà un punt de terror en resposta a les demandes realitzades pel públic que va participar en la visita nocturna de l'any passat". El punt de trobada establert serà l'entrada principal del cementiri de Berga.

L'any passat es va fer una segona ruta diürna del cementiri que enguany no es farà. Les activitats de recuperació del patrimoni oral celebrades el 2018 van aplegar unes 180 persones. Amb tot, els organitzadors no s'han fixat assolir un determinat nombre de visitants enguany perquè l'objectiu és «posar en valor el patrimoni no només físic sinó oral i recuperar-lo». Iván Sánchez ha destacat que «tots els projectes dins de l'Àgora Cultural tenen molt bona rebuda».

L'exposició sobre bruixes supera el miler de visitants
Una de les activitats que també forma part de la "Trilogia de la mort" és l'exposició "BRUIXES?" que es podrà veure al Museu Comarcal de Berga fins el 15 de desembre . La mostra dedicada a la bruixeria es va inaugurar el passat 6 d'octubre i, fins el 26 d'octubre, ha registrat 1.082 visites. Davant d'aquestes xifres, l'organització s'ha plantejat la possibilitat d'ampliar el període d'obertura al públic fins al gener. Finalment, també es preveu fer una nova visita a la Casa de la Patum per mostrar l'espai on es restaura la comparseria de la festa atesa la bona acollida que va tenir la primera visita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit