26 de octubre de 2018
26.10.2018

El govern de Berga admet errors a l'hospital i en convocarà el patronat

L'executiu admet que no ha convocat tantes reunions del patronat com "ens hagués agradat"

26.10.2018 | 20:09
Hospital comarcal Sant Bernabé de Berga

L'equip de govern dela CUP de Berga convocarà la setmana que ve una reunió del patronat de l'hospital Sant Bernabé per debatre els problemes d'inoperància de l'ens que s'han fet públics aquesta setmana arran de la denuncia feta pels patrons Josep Vidal i Núria Arnau tal i com va avançar Regió7 el dijous 25. La data de celebració d'aquesta reunió encara no s'ha fet pública.

Fonts del govern de la ciutat han reconegut que «s'han produït deficiències en la dinàmica de funcionament de l'organisme autònom que han dificultat la gestió la supervisió del centre sanitari». Justament, la forma jurídica del patronat que regeix l'hospital que és de propietat municipal «és el problema fonamental i de base pel qual nosaltres hem apostat clarament per la integració de l'hospital a la Generalitat».

És previst que el Govern creii una empresa pública per gestionar el centre un procés que s'ha endarrerit . «Ens trobem sempre amb la mateixa problemàtica i és que un ajuntament ha de tirar endavant tota la gestió hospitalària i sanitària sense tenir-ne les competències. És molt complexe perquè tot allò que fa referència a l'àmbit sanitari no hauria de passar per una administració local». Un problema que no és nou i pel qual l'executiu de la CUP ha buscat la solució que sigui la Generalitat qui gestioni el centre directament a través d'una empresa pública com va anunciar el 31 de juliol del 2017 al centre l'aleshores conseller Toni Comín. L'aplicació del 155 ha alentit  aquest procés.

Les mateixes fonts han indicat que «la feinada que ha comportat» aconseguir que el departament de Salut accedís a quedar-se la gestió del centre sanitari berguedà, una reclamació del territori que no havia estat mai atesa fins ara, «ha fet que no hàgim pogut convocar tants patronats com ens hagués agradat.»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit