Trilogia de la Mort. Aquest és el nom que aixopluga la proposta de l'Ajuntament de Berga per aquest Tots Sants dins del programa de difusió Àgora Cultural. Es tracta d'una iniciativa que inclou l'exposició Bruixes? i la programació de dues rutes nocturnes gratuïtes que es faran al barri vell i al cementiri municipal.

En aquesta ocasió, les dues visites guiades sobre tradicions vinculades a la mort aniran a cura de l'historiador berguedà Albert Cols. La primera de les rutes, titulada «Nit d'ànimes», tindrà lloc avui, divendres, a partir de 2/4 de 8 del vespre. Durant l'itinerari es recorreran diversos racons emblemàtics del barri vell de la ciutat per conèixer històries, mites i llegendes, i per descobrir l'interior d'alguns espais de la zona.

La segona ruta, anomenada «Cementiri, història, mites i llegendes», es farà aquest dissabte, a les 8 del vespre. En aquesta ocasió, no hi haurà poesia com en l'edició passada però sí que s'il·luminarà el recinte amb espelmes per tal de crear un ambient càlid i misteriós.