Els Mossos d´Esquadra de l´Àrea de Desactivació d´Explosius van recollir el 31 d´octubre, a una casa en obres del municipi d´Olvan, dues granades de mà tipus pinya.

Durant les tasques de reforma d´una casa de la Colònia Cal Rosal (Berguedà), els treballadors de l´empresa constructora van localitzar dues granades de mà. Ràpidament, els encarregats de la reforma van avisar als mossos que van activar el protocol per aquests casos.

Un equip del TEDAX es van desplaçar al lloc i van poder comprovar que les granades eren tipus pinya i es trobaven completes, amb la seva espoleta i el corresponent explosiu, possiblement de la guerra civil. Fetes les comprovacions, els agents van recollir les dos granades amb seguretat i se les van endur per poder-les neutralitzar amb les màximes garanties.

Els Mossos d´Esquadra recorden que mai s´ha de tocar un artefacte d´aquestes característiques ja que poden tenir la càrrega activa. A més, el pas del temps fa que els sistemes de seguretat deixin de funcionar i això provoca que els artefactes siguin inestables. Per aquest motiu, en cas de localitzar-ne un d´aquesta mena, cal avisar els Mossos a través del telèfon d´emergències 112.