L'Ajuntament de Berga ha fet una redistribució de les places d'aparcament en zona blava del nucli urbà. Ha creat 18 places a la carretera de Sant Fruitós, sobre el parc de les Aubes, i n'ha eliminat 54 per la seva baixa ocupació, 42 a l'hospital comarcal Sant Bernabé i 12 a la part sud del passeig de la Pau. Aquesta mesura la impulsa l'empresa municipal que té cura de les zones blaves, BRG Serveis. La ciutat s queda ara amb 468 places.

El nou tram d'aparcament de zona blava està situat al carril dret de la carretera de Sant Fruitós, des de la rotonda del monument de la Patum fins a la rotonda d'accés al carrer de Guillem de Berguedà. En aquest cas, s'han habilitat 18 places de zona blava per a vehicles i 3 places per a motos d'estacionament gratuït. Fonts municipals han destacat que s'ha mantingut la gratuïtat als aparcaments situats davant del restaurant xinès. Les tasques de pintura a la via han estat efectuades per l'empresa Pintures Robert de Berga, i la instal·lació de la senyalització vertical l'ha portat a terme la brigada municipal.

L'horari establert de pagament d'aquesta zona serà de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 5 a 8 de la tarda, i els diumenges i festius serà gratuït. Els usuaris podran aparcar els seus vehicles durant un màxim de 3 hores i l'ús del tiquet serà obligatori. Tal com passa a la resta de zones blaves de Berga, els veïns de la zona «podran acollir-se a la tarifa reduïda de fins al 70% de descompte que preveuen les ordenances municipals per als residents i comerciants de la zona. Per obtenir la bonificació, caldrà sol·licitar-ho a les oficines de BRG Serveis, situades a la plaça Maragall, 1», han recordat fonts municipals.

D'altra banda, la reorganització de la zona blava també implica l'alliberament de diverses places de pagament en un tram del passeig de la Pau. Concretament, s'ha repintat de color blanc la banda esquerra del carril descendent, des de la Gran Via fins a la carretera de Sant Fruitós. Hi caben un total de 12 vehicles i 4 motos després de la retirada dels contenidors de la zona amb motiu de la implantació del nou sistema de recollida de residus del porta a porta.

Per un altre cantó, l'espai d'estacionament de zona blava ubicat al vial d'accés de la part ampliada de l'Hospital Sant Bernabé ha deixat de ser de pagament. Tal com ja va informar aquest diari al seu dia, el mes de març passat es van habilitar 42 places d'estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerre de la calçada que recorre les instal·lacions de l'edifici antic de l'equipament sanitari i el restaurant La Cabana. «En aquest cas, la baixa ocupació de la zona blava ha motivat la mesura adoptada en aquest espai», segons han informat fonts municipals.