Ahir va arribar el dia P. El dia del porta a porta. Berga va iniciar la primera nit de recollida amb el nou sistema que ha de fer augmentar la taxa de reciclatge.

Els veïns de Berga van poder baixar ahir als portals de casa seva els bujols amb la matèria orgànica per llançar i també les bosses amb els envasos, els residus que, segons el calendari, es recullen els diumenges. A l'hora de tancar aquesta edició, alguns berguedans ja havien baixat els cubells i les bosses i els portals dels domicilis presentaven una altra imatge inèdita a la ciutat, que a partir d'ara es convertirà en rutinària els dimarts, dimecres, dijous i diumenges, els dies estipulats per a la recollida. A partir de les 10 de la nit, els camions havien de començar el recorregut de la primera nit de feina amb el nou sistema que ja fa tres setmanes que funciona a nou municipis més del Berguedà, de moment amb bons resultats pel que fa a la taxa de recollida de residus reciclats (més del 70% de mitjana).

Ahir també van deixar els cubells per primera vegada els veïns d'Avià i Vilada, als quals els recolliran les deixalles avui per primer cop, en servei diürn.