Les associacions de veïns de Berga han demanat als ciutadans que facin un «esforç» per no deixar brossa al carrer i a les voreres, utilitzar els cubells, seguir el calendari marcat per baixar la brossa i respectar els horaris (treure la brossa abans de les 10 de la nit) en els primers dies de posada en marxa del sistema de recollida de residus porta a porta. Anit es va fer el segon dia de recollida amb la mirada fixada a millorar aquells aspectes que no van anar bé diumenge. Ahir tocava treure orgànica que es recull tres cops per setmana i paper que s'aplega un cop. Els envasos es passen a buscar dos dies.

A través d'un comunicat, les associacions de veïns de la ciutat insten el consistori a netejar ràpidament les zones on hi havia els contenidors i on s'hagi acumulat deixalles per evitar donar la imatge de deixadesa i brutícia.

Ramon Fontquerni, de l'Associació de Veïns dels Pedregals, ha explicat a aquest diari que «encara han de passar uns dies per fer-ne balanç, es podrà fer una vegada la gent s'hagi acostumat al nou servei. Ara encara estem en una fase d'aprenentatge, tots plegats. Crec que el porta a porta ha d'anar bé si tothom s'hi implica. La gent té interès a fer-ho bé, ha vingut a les reunions i tothom està a l'expectativa».

Per la seva banda, Joan Boixader, de l'Associació de Veïns de la Serra de Casampons, ha coincidit amb Fontquerni que encara «és d'hora «per fer balanços. Fins ara ha anat bé». Amb tot, ha explicat que el primer dia, tal com ja va informar aquest diari, «algunes bosses d'envasos no es van recollir». A banda d'això «la gent té molts dubtes sobre on han de llançar determinades coses, però, en general, tothom s'ho ha agafat amb moltes ganes».

Per la seva banda, Roser Farràs, de l'associació del Capdamunt de la Vila, ha anunciat que demanarà a l'Ajuntament de Berga que també es recullin els cubells a 12 car-rers del barri vell on divendres passat es va anunciar per primer cop que els camions no arribarien per l'estretor de les vies i que els veïns havien de dur els seus cubells fins a punts de recollida determinats. «Ells ja ho sabien com eren aquests carrers», ha indicat Farràs. «No pot ser que la gent hagin de baixar i tornar a buscar els cubells. Això ho faran uns dies però després ja veurem». A més, Farràs ha posat de manifest el sentiment de greuge que tenen al bar-ri vell, que històricament s'ha sentit poc atès. «Volem carrers nets, prou pegues tenim aquí dalt per altres coses perquè ara hi afegim la brossa», ha reblat.