El ple de l'Ajuntament de Berga ha acordat declarar-se municipi contra el racisme i el feixisme i en favor de la convivència i al diversitat. Presentat per la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà, la proposta consta de 5 punts . Entre d'altres, preveu que el consistori "no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia , qualsevol tipus de discriminació i genocidi".

També contempla que el consistori faci una campanya "permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o d'orientació sexual, evitant així que als carrers i barris de la ciutat s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons discriminatoris". La moció recull que l'Ajuntament de Berga "faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredir es" per agressions feixistes, racistes, masclistes o LGBTIfòbica

La moció s'ha aprovat amb els vots a favors de la CUP, ERC, el PSC i ICV i l'abstenció del del PDeCAt. El seu portaveu Ramon Minoves ha indicat que tot i estar d'acord amb el contingut del text , existeix un advertiment del secretari municipal que avisa que hi ha punts de la moció que s'han aprovat sobre els quals el consistori no té competències, per exemple per no permetre la celebració d'actes on es faci apologia del feixisme o el racisme.