El principal grup municipal a l'oposició de Berga, el PDeCAT ha demanat al govern de la CUP que la Policia Local disposi de més mitjans, en concret que convoqui un mínim de 5 places d'agents d'aquest cos que pateix una manca endèmica d'efectius i que també està envellit.

El portaveu del grup del PDeCAT,Ramon Minoves, ha explicat que actualment la plantilla d'aquest cos és de 19 persones. I que el 2019 "previsiblement podran jubilar-se 5 agents, i , entre ells, alguns dels comandaments" . Tot plegat sumat "a les 5-6 baixes actuals per malaltia de diferents agents deixa i deixarà la Policia Local molt mancada d'efectius per la funció policial". Ramon Minoves ha explicat al ple que "actualment és sabut que en molts torns només hi ha un agent de guàrdia cosa impossibilita la tasca policial". Minoves ha destacat que "sobretot això s'ha posat de manifest en els torns d'estiu que a aquesta manca d'efectius s'hi han sumat els mateixos períodes de vacances dels agents".

El portaveu del PDeCAT ha manifestat que en aquest mandat "s'han convocat només dues places d'agent, una s'ha cobert i l'altre no". Afegint que "en els pressupostos encara en debat només es preveu la convocatòria de 2 places noves d'agents i una de promoció de caporal. Tot això és totalment insuficient" ha assegurat Minoves.

Ramon Minoves ha detallat que la formació dels futurs agents a l'acadèmia de policia de Mollet "comença el setembre de cada any en curs" i la formació és de 9 mesos. Per això ha dit que "cal urgir a l'equip de govern a convocar un mínim de 5 places d'agent de la Policia Local de Berga i en això ja anem tard. D'aquí a uns mesos ens podem trobar amb un col·lapse en la seguretat de la ciutat".

Per la seva banda, el regidor de Governació Francesc Ribera, ha admès que la guàrdia urbana està "infradotada" i també que properament hi hauran baixes per jubilacions. Ha dit que estan treballant per cobrir places i s'ha mostrat crític amb el PDeCAT assegurant que "el problema ve donat perquè abans quan hi havia baixes no es reposaven" i ha posat com a exemple que en els dos mandats anteriors ,quan governava CiU, partit antecessor del PDeCAT es van cobrir molt poques places, concretament una en el mandat del 2011 al 2015 ha dit. El regidor de Governació ha comentat que "estem intentant recompensar la Policia Local" i "dotar-la dels membres que van anar decaient" en els mandats que governava CiU, segons el regidor de Governació. Ribera ha etzibat a Minoves que "se'ns pot criticar no haver esmenat els errors que vostès van cometre la legislatura passada".