Els treballadors de l´hospital comarcal Sant Bernabé han demanat que la brossa que genera el centre es reculli de forma més sovintejada perquè no s´acumulin les bosses a l´edifici com està passant aquests dies, segons han denunciat a aquest diari. L´aplicació del nou sistema de recollida de residus del porta a porta a la ciutat aquesta setmana, ha suposat que als grans productors com l´hospital se´ls recullin les diferents fraccions de brossa 2 cops a la setmana (envasos i cartró) 3 cops a la setmana l´orgànica i 1 cop a la setmana el rebuig. Aquesta periodicitat no és suficient segons els representants del personal. El comitè d´empresa ho ha traslladat a la direcció del centre perquè se solucioni aquesta problemàtica segona ha dit a Regió7, Aleyois Guerrero, flamant presidenta del comitè d´empresa. Va ser escollida aquest dimecres, pertany al sindicat d´infermeria Satse i substitueix en el càrrec a Pep Canudas, que s´ha jubilat.

Després que el comitè denunciés aquest dimecres la falta d´higiene a les habitacions, espais comuns i al bar, han explicat a aquest diari que els primers dies d´arrencada del porta a porta han servit per comprovar que a l´hospital necessiten més dies de recollida que els establerts inicialment amb l´estrena del servei diumenge passat. «Aquests dies s´ha generat un excès de bosses molt gran i els treballadors s´han queixat». L´hospital «genera moltes deixalles» algunes corresponents a l´anomenat residus sanitaris del grup 2. «Hi ha coses que no es poden classificar com els bolquers, guixos, apòsits de cures, gases brutes» ha explicat la presidenta del comitè. Aquest diari no ha obtingut resposta de la direcció del centre a la seva petició d´informació sobre les reclamacions del comitè.

Servei de neteja

L'equip de govern ha demanat a la gerència del centre que faci un advertiment a l'empresa que presta el servei de la neteja del centre i «vetlli perquè es compleixi el contracte» segons ha explicat aquest dijous el regidor Eloi Escútia. El regidor ha admès que s'han detectat «incidències en la prestació del servei» i que arran de la denúncia del comitè «s'advertirà a l'empresa perquè compleixi el contracte i posi els mitjans necessaris» per fer la neteja.

L'empresa danesa ISS Soluciones de Limpieza Direct SA va adjudicar-se el concurs de neteja del centre l´any 2015. El servei va sortir a concurs per un valor de 2.711.133,96 euros per dos anys amb possibilitat de prorròga per dos anys més. Tanmateix, hi va haver una rebaixa del preu i la companyia es va adjudicar el concurs amb la seva oferta de 2.178.281,76 euros. I va subrogar les 19 persones que ja prestaven el servei amb l´anterior concessionària del servei, la berguedana Ber-Net.

El patronat de l´hospital comarcal Sant Bernabé de Berga s'ha tornat a reunir aquest dijous a la tarda, per primer cop d´ençà que els seus patrons Núria Arnau i Josep Vidal, denunciessin a través de Regió7 deficiències en el funcionament d´aquest organisme. A la reunió, entre d´altres temes, s'hi ha tractat la denuncia del comitè d´empresa sobre els dèficits del servei de neteja.