El centenari forn Cal Agustí de Cercs forma part per segon any consecutiu de la llista dels 80 millors forns d'Espanya. Un jurat d'experts de les associacions Panàtics i Pa de Qualitat ha elaborat l'anomenada Ruta Espanyola del Bon Pa per segon any. Si el 2017 el forn de Cercs ja hi apareixia, enguany hi torna. Es van presentar al certamen 250 establiments d'arreu de l'Estat i es van organitzar 6 semifinal en diferents ciutats de l'Estat en un procés que s'ha allargat un any.

Aquesta setmana s'ha fet públic qui són els triats i entre els 22 que hi ha de Catalunya només un és de les comarques de l'àmbit de Regió7, el forn Cal Agustí de Cercs, que justament aquests dies està tancat per vacances i no obre fins al 22 de novembre.

L'històric establiment va obrir portes el 1884. Fa més de 25 anys que porta el negoci Agustí Costa Boixader (Cercs, 1971), responsable juntament amb la seva dona, la Pilar, i l'equip de l'establiment de convertir-lo en una referència per als amants de pans variats, amb color i sabor, molla ullada i elaborat sense pressa, amb fermentacions llargues i massa mare natural.