El govern del Consell Comarcal del Berguedà donarà el servei de la recollida dels voluminosos (sofàs, armaris, matalassos, entre d'altres) a una entitat de caire social que podria ser el Grup Horitzó, segons ha pogut saber aquest diari. El conseller comarcal de Medi Ambient, Xavier Francàs, ha explicat a Regió7 que, fins ara, aquest servei l'ha prestat l'empresa Containers del Berguedà. Tanmateix, l'ens comarcal no li ha renovat el contracte perquè considera que aquesta tasca la pot dur a terme una entitat social com l'esmentada que dona empara i feina a persones amb risc d'exclusió social i d'altres amb malalties mentals del Berguedà.

Justament, i coincidint amb la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus del porta a porta a Berga, han proliferat els abandonaments de deixalles de gran volum (des de mobles de tota mena fins a electrodomèstics passant per vàters, entre altres elements de tota mena i antiguitat) al costat dels contenidors de vidre, d'oli o roba usada, que són els únics que han quedat als carrers de la capital. N'hi ha que són en punts on ja es feien aquests abocaments en menor o major mesura quan hi havia contenidors. Però ara la problemàtica s'ha agreujat. El Consell té previst iniciar la recollida d'aquestes deixalles tan bon punt hi hagi el contracte el servei. Francàs ha dit que serà «en els propers dies».

En paral·lel, el govern de Berga ha ofert a l'ens comarcal el suport de les brigades municipals per ajudar a fer la retirada dels carrers de Berga aquests objectes que generen una imatge de brutícia i deixadesa. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha explicat que el consistori té contractat un servei per fer la recollida a demanda (davant de casa de qui ho demani prèviament) un cop al mes.