09 de novembre de 2018
09.11.2018

Estudien traspassar la variant de Puig-reig a la Diputació

El vial nord del polígon de la Sala s'ha reobert al trànsit després de 3 mesos d'estar tancat

08.11.2018 | 23:52
Operaris treballant en el sanejament del talús

El vial nord del polígon de la Sala, que connecta l'antiga C-1411Z amb la BV-4131, podria passar a ser de titularitat de la Diputació de Barcelona, que d'aquesta manera n'assumiria el manteniment, segons ha explicat a Regió7 Josep Maria Altarriba, alcalde del poble.

Aquesta via s'ha reobert al trànsit després de romandre tancada els darrers tres mesos pel risc d'esllavissada de roques. Els tècnics han donat llum verd ara al pas de vehicle. Els operaris han fet el sanejament del talús, on hi havia roques inestables, i l'han protegit amb una malla de triple torsió.

Des de la seva creació a la dècada passada, aquest vial ha tingut problemes d'inestabilitat al talús. El 2013, el consistori va signar un conveni amb la Generalitat, ens que va fer el vial, pel qual assumiria la titularitat una vegada el Govern n'hagués sanejament definitivament el talús. Això no ha passat mai i cada cert temps, de manera recurrent, la via s'ha de tallar al trànsit pel risc de despreniments de roques, especialment quan plou.

L'alcalde ha explicat que «l'obra que s'hi hauria de fer» supera les possibilitats econòmiques del consistori tot i que no n'ha especificat l'import. El terreny està format per capes de terres toves i roques. «Quan plou les capes de ter-ra es van degradant i les roques granítiques es descalcen, i el suport es trenca i cau» al vial amb el risc que això suposa per a la seguretat dels conductors que hi circulin. Ara per ara no es planteja fer-hi cap actuació definitiva, sinó treballs puntuals de manteniment «al llarg del temps». Per això s'ha plantejat que sigui la Diputació qui assumeixi la titularitat d'aquesta via. «Això està damunt la taula», ha admès Altarriba.

L'operació comportaria que l'Ajuntament assumís la titularitat de la part urbana del carrer Pau Casals, que actualment és de la Diputació. L'ens provincial és titular dels carrers Major i el Llobregat, que formen la travessera urbana de Puig-reig , així com també de l'esmentat carrer Pau Casals, conegut popularment com la car-retera de Casserres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.