09 de novembre de 2018
09.11.2018

El personal de l'hospital de Berga vol que hi hagi més dies de recollida de la brossa

El comitè denuncia que la freqüència del porta a porta no és suficient per cobrir les necessitats

08.11.2018 | 23:52
A la dreta dempeus, Enric Ballabriga, gerent de l´hospital, abans de l´inici de la reunió del patronat d´ahir

Els treballadors de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé han demanat que la brossa que genera el centre es reculli de més sovint perquè no s'acumulin les bosses a l'edifici com està passant aquests dies, segons han denunciat a aquest diari. L'aplicació del nou sistema de recollida de residus del porta a porta a la ciutat aquesta setmana ha suposat que als grans productors, com l'hospital, se'ls recullin les diferents fraccions de brossa 2 cops a la setmana (envasos i cartró) 3 cops a la setmana l'orgànica i 1 cop a la setmana el rebuig. Aquesta periodicitat no és suficient segons els representants del personal. El comitè d'empresa ho ha traslladat a la direcció del centre perquè se solucioni aquesta problemàtica segons ha dit a Regió7 Aleyois Guerrero, que acaba d'ocupar la presidència del comitè d'empresa. Va ser escollida dimecres, pertany al sindicat d'infermeria Satse i substitueix en el càrrec Pep Canudas, que s'ha jubilat.

Després que el comitè denunciés dimecres, com Regió7 va informar ahir, la falta d'higiene a les habitacions, espais comuns i al bar, ahir va explicar a aquest diari que els primers dies d'arrencada del porta a porta han servit per comprovar que l'hospital necessiten que la recollida es faci més sovint que el que s'ha establert inicialment en l'estrena del servei diumenge passat.

«Aquests dies s'ha generat un excés de bosses molt gran i els treballadors s'han queixat». L'hospital «genera moltes deixalles», algunes de corresponents a l'anomenat residus sanitaris del grup 2. «Hi ha coses que no es poden classificar com els bolquers, guixos, apòsits de cures, gases brutes», ha explicat la presidenta del comitè.

Ahir aquest diari no va obtenir resposta de la direcció del centre a la petició d'informació sobre les reclamacions del comitè.

L'equip de govern ha demanat a la gerència del centre que faci un advertiment a l'empresa que presta el servei de la neteja i «vetlli perquè es compleixi el contracte», segons va explicar anit el regidor Eloi Escútia. El regidor va admetre que s'han detectat «incidències en la prestació del servei» i que arran de la denúncia del comitè «s'advertirà l'empresa perquè compleixi el contracte i posi els mitjans necessaris» per fer la neteja.

L'empresa danesa ISS Soluciones de Limpieza Direct SA va adjudicar-se el concurs de neteja del centre l'any 2015. El servei es va posar a concurs per un valor de 2.711.133,96 euros per dos anys amb possibilitat de pròrroga per dos anys més. Tanmateix, hi va haver una rebaixa del preu i la companyia es va adjudicar el concurs amb la seva oferta de 2.178.281,76 euros. I va subrogar les 19 persones que ja prestaven el servei amb l'anterior concessionària del servei, la berguedana Ber-Net.

El patronat de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga es va tornar a reunir, ahir, per primera vegada d'ençà que els patrons Núria Arnau i Josep Vidal denunciessin a través de Regió7 deficiències en el funcionament d'aquest organisme. A la reunió, entre altres temes, es va tractar la denúncia del comitè d'empresa sobre les deficiències del servei de neteja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit