El fenomen d'Horrorland, el parc de terror, té garantida la seva continuïtat a Cercs almenys pels propers quatre anys. Els promotors, la berguedana Insomnia Corporation i la barcelonina Horror Box, han signat un contracte de lloguer de les naus que ocupen al centre d'empreses de Cercs de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, l'antiga cimentera a tocar de la C-16, per un període de quatre anys més -a part del d'enguany-, segons han confirmat els socis impulsors d'aquest parc a Regió7.

La permanència d'Horrorland a Cercs, però, podria ser d'una dècada. Almenys aquest és l'objetciu de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Ajuntament de Cercs, segons ha dit el seu alcalde, Jesús Calderer. Que es pugui formalitzar un contracte de lloguer per una dècada depèn que la Generalitat ho autoritzi, ha explicat el batlle. Amb la nova llei de contractació pública, el període màxim previst és de dos anys prorrogables a dos més, que és el que ja s'ha signat. Calderer ha explicat que el Govern pot autoritzar una excepció «si es justifica que és un projecte singular» com creuen que és el cas d'Horroland. Una opció que, segons l'alcalde, és vista amb bons ulls per les diferents parts implicades. Jesús Calderer ha palesat la seva satifacció per la bona marxa d'aquesta proposta d'oci, que ha creat 150 llocs de treball i ha donat feina a empreses de diferents sectors.

Horrorland ocupa dues naus industrials de 750 metres quadrats, quatre de 400 i una de 200, 3.300 metres quadrats que acullen aquest parc dedicat exclusivament al terror amb les anomenades haunted houses (els coneguts com a passatges del terror que són una marca comercial), escape rooms, extreme house (on els usuaris hauran de donar permís per escrit perquè els puguin tocar per viure una experiència que no deixa indiferent), espectacles d'animació davant de les naus, jocs interactius a la zona Cabroworld, menjador, bar i marxandatge. I amb atractius únics com els animatrònics (robots animats de gran alçada) importats dels Estats Units. Durant els 15 dies que haurà estat obert (tanca el 17) hi hauran passat 22.500 persones provinents de diferents punts de Catalunya, de l'estat però també de diferents països europeus. I obrirà tres dies més per Nadal.

Horroland és una iniciativa reeixida que promouen dues empreses dedicades a la creació d'experiències de terror i room escape: la berguedana Insomnia Corporation, amb Climent Vila i Sílvia Mosella, i la barcelonina Horror Box, amb David Moreno i Cristina Raya. Els pares d'Horroland expliquen que és el primer scream parc del sud d'Europa.

És una aposta per crear una oferta d'oci basada en el terror de qualitat. Han gaudit de la col·laboració de Cabronazi -responsable de la comunicació on-line del projecte-, un personatge amb una pàgina d'humor que té més de 23 milions de seguidors a Facebook i Instagram.