L'Ajuntament de Berga ha acordat declarar-se municipi contra el racisme i el feixisme i en favor de la convivència i la diversitat a proposta de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà. L'acord aprovat al darrer ple preveu que el consistori «no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, i qualsevol tipus de discriminació i genocidi».

També inclou que el consistori faci una campanya «permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o d'orientació sexual, i així evitar que als carrers i barris de la ciutat hi hagi pintades, cartells, adhesius o fullets discriminatoris».

La moció recull que l'Ajuntament de Berga «faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides» per agressions feixistes, racistes, masclistes o LGBTIfòbiques.

La moció, que va llegir una representant dels proposants, es va aprovar amb els vots a favors del grups de la CUP, ERC, el PSC i ICV i l'abstenció del del PDeCAT .